Zdroj: SWISS

Společnost SWISS ve spolupráci se svým partnerem „Too Good To Go“ zkouší možnost nabízet svým zákazníkům na svých linkách ze Ženevy neprodané potraviny za snížené ceny.

Společnost Swiss International Air Lines (SWISS) klade v rámci své firemní kultury dlouhodobě velký důraz na otázky životního prostředí a přijímá udržitelná opatření na různých úrovních, aby zajistila optimální využívání zdrojů ve svém podnikání a provozu.

Za stejným účelem se společnost snaží snížit objemy čerstvých potravin, které zůstávají na jejích letech neprodané, a musí být proto vyhozeny.

Aerolinka již využívá historické údaje o prodeji pro každý let, aby mohla co nejlépe přizpůsobit doplňování čerstvých produktů pravděpodobné poptávce cestujících. Nyní však společnost podniká další krok v tomto směru, když se spojila se svým partnerem „Too Good To Go“ a nabízí za snížené ceny všechny čerstvé potraviny, které zůstanou.

Během srpna a září probíhá zkušební provoz na posledních letech aerolinky z Ženevy na evropských linkách.

Nový koncept spočívá v nabídce všech čerstvých potravin, které zůstaly neprodané na určitých linkách na konci příslušného letu. Dostupnost těchto položek je oznámena prostřednictvím hlášení během letu a cestujícím, kteří o ně mají zájem, je nabídnuta taška obsahující jednu, dvě nebo tři takové čerstvé potraviny za třetinu jejich obvyklé ceny. Obsah tašky není předem odhalen a zůstává pro kupujícího překvapením.