Nový nárůst případů nakazy COVID-19 ohrožuje letní sezonu v Řecku a proto se vládá rozhodla zavést další přísná opatření.

Po nedávném nařízení nočního zákazu vycházení na řeckém ostrově Mykonos a hraní hudby v kavárnách, klubech a restauracích, přichází pro tento typ podniků další zákaz a to nejen na Mykonosu.

V Řecku v pátek vstoupila v platnost omezení, která umožňují obsluhovat v restauracích, barech a kavárnách pouze osoby očkované proti koronaviru, přičemž strávníci toto opatření v době, kdy se země potýká s nárůstem počtu nakažených, vesměs podporují.

Zákazníci ve vnitřních restauracích, barech a kavárnách musí prokázat, že byli očkováni. Jedná se o poslední z řady omezení, která mají zachránit letní turistickou sezónu a zahrnují i zahraniční turisty. Nevztahuje se na venkovní podniky.

Tento týden řecká vládá spustila také online portál pro mladé od 18 do 25 let, kde si mohou podat žádost o očkování a získají na oplátku předplacenou kartu ma 150 EUR, kterou mohou použít na cestování, ubytování, hudební akce, kina a návštěvy archeologických nalezišť.