Smetánkou oblíbený řecký ostrov Mykonos přitvrzuje pravidla kvůli velkému nárustu případů nákazy COVID-19. Od včerejšího dne kvůli nedodržování pravidel se zavádí noční zákaz vycházení od 1 do 6 ráno.

Nové nařízení zatím bude platné do 26. července. Kromě zákazu vycházení bude také platit to, že ve všech barech a restauracích nesmí hrát hudba.

Podle řecké civilní obrany bylo v posledních dench více než 10 % testů pozitivních. Karanténní zařízení jsou již nyní přeplněné, uvedla vedoucí zdravotní služby na ostrově Dina Sampsouniová.

Řecká média informují, že po vyhlášení výše uvedených zákazů, nastala u hotelových rezervacích velká vlna rušení pobytů.

Mykonos je známý jako oblíbená destinace především bohatých lidí. Na malém kykladském ostrově tráví dovolenou také špičkoví fotbalisté, herečky a další celebrity. Nedávno se téměř každý den konaly večírky se stovkami hostů, kde se lidé bavili celou noc bez dodržování nastavených pravidel.

Vláda v Aténách již minulý týden oznámila, že v žádném případě neohrozí cestovní ruch v zemi, protože někteří nezodpovědní podnikatelé a hosté nerespektují žádná ochranná pravidla.