Zpět

PRAGUSA.ONE plánuje v létě otevřít dvě linky do USA

Nový startup plánuje v červnu spustit první linky z Dubrovníku do Los Angeles a New Yorku.

Zdroj: PRAGUSA.ONE

Pamatujete, jak jsem vás informoval o novém startupu PRAGUSA.ONE, který chce začít létat z Prahy a Dubrovníku do světových destinací? Tento týden se tento projekt posunul trošku více k realitě.

Letecká společnost oficiálně oznámila, že letos v létě spustí nonstop lety z Dubrovníku do New Yorku(EWR) a Los Angeles. Lety do obou dvou destinací mají být provozovány 3x týdně letadly Airbus A330 a A340.

První let z Dubrovníku do New Yorku(Newark) je v plánu 21. června 2021, následující den je v plánu zahájení druhé linky do Los Angeles. Podle zprávy se má jednat o sezónní linku, takže lety budou v provozu do konce října.

Společnost bude provozovat Airbus A330-300 mezi Newarkem a Dubrovníkem a nabídne celkem 15 700 míst. Lety budou provozovány v pondělí, středu a sobotu.

Airbus A340 bude nasazen mezi Los Angeles a Dubrovníkem a nabídne celkem 14 700 míst. Lety budou provozovány v úterý, čtvrtek a neděli.

Prodej letenek začne 24. května 2021. Skupinové rezervace a informace o úplných cestovních balíčcích dostupných cestovním kancelářím budou k dispozici na webu dopravce.

7
3