Zpět

Islandská aerolinka PLAY chystá spuštění

Nový islandský dopravce získal AOC a příští měsíc chystá zahájit lety.

Zdroj: PLAY

Nová islandská letecká společnost PLAY, za kterou stojí klíčoví lidé zkrachovalé nízkonákladové aerolinky WOW Air, se chystá příští měsíc spustit provoz.

Aerolinka minulý týden získala AOC (osvědčení leteckého provozovatele) od islandského dopravního úřadu ICETRA a začátkem června by měla převzít první letoun Airbus A321neo (TF-AEW) od leasingové společnosti AerCap.

První let PLAY by měl být provozován 24. černva z Reykjavíku(KEF) do Londýna Stansted. Přesný harmonogram letů ještě není znám. Stansted byl také jednou z destinací, kterou provozoval zkrachovalý WOW Air.

Birgur Jónsson, generální ředitel PLAY, řekl: „Pokud jde o Velkou Británii, poletíme do Stanstedu. To je nízkonákladové letiště a v minulosti fungovalo dobře. Islandští pasažéři to vědí a funguje to dobře.“

Prodej letenek by měl být zahájen v nejbližší době. Kromě linky do Londýna Stansted by měla letecká společnost zamířit také do Kodaně, Berlína, Paříže, Amsterdamu, Barcelony, Alicante a Tenerife.  Generální ředitel společnosti řekl, že počáteční síť „bude pro začátek docela tradiční“.

1
1