Zdroj: TATnews

Thajské centrum pro správu situace COVID-19 odsouhlasilo rozšíření programu Phuket Snadbox. Nový program Phuket Sandbox 7 + 7 nabízí očkovaným turistům rozdělení pobytu, kdy již nemusí trávit celých 14 dní na ostrově Phuket. 

Nově musí být turisté na ostrově Phuket jen 7 dní a po negativním testu mohou vyrazit do vybraných destinací na dalších 7 dní. 

Dalších 7 dní lze strávit v Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai nebo Railay), Phang-Nga (Khao Lak nebo Ko Yao) nebo Surat Thani (Samui Plus – Ko Samui, Ko Pha-ngan neboli Ko Tao).

ZDROJ: TATnews

Stávající vstupní opatření zavedená pro program Phuket Sandbox zůstávají nezměněna pro rozšíření 7+7. Cestovatelé, kteří plánují strávit dalších 7 nocí mimo Phuket, však musí získat „formulář o převodu“ vydaný jejich hotelem v Phuketu, který doloží, že zůstali v Phuketu na 7 nocí, což budou muset ukázat spolu s negativními výsledky svých dvou testů COVID-19 (provedených 0. a 7. den na Phuketu).

Cesta z Phuketu do vybraných oblastí v Krabi, Phang-Nga nebo Surat Thai je dostupná pouze po schválených trasách a způsobech dopravy.

Surat Thani (Samui Plus – Ko Samui, Ko Pha-ngan nebo Ko Tao) je k dispozici přímým vnitrostátním letem Bangkok Airways na trase Phuket-Ko Samui.

Krabi (Ko Phi Phi, Ko Ngai nebo Railay) je k dispozici lodí a trajektovou dopravou s certifikací SHA Plus ze schválených přístavů.

Phang-Nga (Khao Lak) je k dispozici na linkách s certifikací SHA Plus z Phuketu přímo do hotelů s certifikací SHA Plus.

Phang-Nga (Ko Yao Noi nebo Ko Yao Yai) je k dispozici prostřednictvím lodí a trajektů s certifikací SHA Plus ze schválených přístavů.

Jakmile cestovatelé dokončí ubytování 7 nocí v Krabi, Phang-Nga a Surat Thani (Samui Plus) a budou testováni negativně ve svém třetím testu COVID-19 (provedeném 12.-13. den), obdrží od svého hotelu „formulář o uvolnění“ a budou moci pokračovat v cestě do jiných destinací v Thajsku.

Podmínky programu Phuket Sandbox jsem sepsal zde.

Akční nabídka letenek na Phuket

2
1