Thajská vláda plánuje po otevření Phuketu, také otevřít thajský ostrov Ko Samui. Program Samui Plus bude spuštěn od 15. července a bude skoro stejný jako ten co platí na Phuketu.

Na Ko Samui můžete letět pouze přímým mezinárodním letem nebo s tranzitem v Bangkoku s povolenou aerolinkou. Povolena je aktuálně jen Bangkok Airways.

Co je jiného než u podmínek na Phuket? U programu Samui Plus musíte prvních 7 dní být ubytování v ALQ (Alternative Local Quarantine) hotelu. Seznam najdete zde. Po 7 dnech se můžete přestěhovat do hotelu v seznamu SHA Plus.

Změna je také v režimu na hotelu. První až třetí den musíte být v hotelu a využívat pouze vymezené části. Čtvrtý až sedmý den je možné cestovat na vybraná místa na Ko Samui. Osmý až čtrnáctý den je možné cestovat kamkoliv na Ko Samui, Ko Phangan a Ko Tao. Patnáctý den můžete letět na další místa v Thajsku (řídíte se pravidly provincií).

  • Samui Plus se vztahuje pouze na plně očkované zahraniční cestovatele ze zemí/regionů s nízkým až středním rizikem výskytu viru SAR-CoV-2, jak je vyhlašuje a průběžně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví (MZ). Seznam níže.
  • Každý cestující musí na adrese https://coethailand.mfa.go.th/ zažádat o potvrzení ke vstupu (COE)
  • Zahraniční cestující musí mít sjednané pojištění léčebných výloh v souvislosti s COVID-19 s minimální pojistnou částkou 100 000 USD
  • Příchozí musí být očkováni více než 14 dní až max 1 rok před vstupem na Ko Samui. Uznávané vakcíny WHO (Pfizer) a thajským MZV ( AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Sinovac Biotech, and Sinopharm)
  • Během 72 hodin před odletem na Ko Samui si musíte nechat udělat test RT-PCR COVID-19 a doklad o něm předložit thajskému ministerstvu zahraničních věcí při získávání COE.
  • Po imigrační a celní kontrole po příletu, se také podrobit kontrole na COVID-19 včetně PCR testu (kdo platí není uvedeno, ale pravděpodobně vy)
  • Prvních 7 nocí musíte být ubytování v hotelu ALQ (Alternative Local Quarantine). Poté se můžete přesunout do hotelů SHA Plus.
  • 6-7 a 12-13 den po příjezdu musíte absolvovat testy. Pokud zůstanete méně než 5 dní, tak žádný test.
  • 1 až 3 den se můžete pohybovat pouze ve vymezeném prostoru na hotelu. 4 až 7 den vybraná místa a zájezdy na Ko Samui. 8 až 14 den kdekoliv Ko Samui, Ko Phangan a Ko Tao. 15 den můžete cestovat kamkoliv v Thajsku.
2
1