Zdroj: Letiště Praha

V neděli 31. října 2021 začal na letišti v Praze platit zimní letový řád, který potrvá až do konce března. Nový zimní letový řád nabídne lety z Prahy do 92 destinací a to včetně charterových letů do exotických destinací jako Mexiko, Keňa nebo Dominikánská republika.

V zimním letovém řádu přibudou také nové linky do Tel Avivu, Neapole, Oděsy, Kyjeva, Dubaje nebo Amsterdamu. K obnovení a dalšímu rozvoji leteckého provozu napomůže také otevření nové provozní základny letecké společnosti Eurowings.

Přímá letecká spojení bude v zimním letovém řádu operovat 47 leteckých společností. Německá společnost Eurowings, člen skupiny Lufthansa, otevírá na pražském letišti svou bázi. Dva Airbusy typu A319 budou zajišťovat spojení do 13 evropských destinací, včetně Kanárských ostrovů či Barcelony.  Ryanair nabídne z Prahy spojení do 26 měst včetně populárních destinací jako Londýn, Krakov anebo Dublin. Smartwings Group bude provozovat během zimního letového řádu spojení do bezmála 20 destinací, jako jsou například Kanárské ostrovy, Madeira, Hurghada anebo Paříž či Stockholm. 

„S radostí sledujeme obnovování dřívějších linek, spojení do nových destinací i narůstající frekvenci na stávajících linkách. Díky tomu jsme do poloviny října odbavili už přes tři miliony cestujících a doufáme, že díky novým spojením v zimním letovém řádu budou čísla dál růst. Zdaleka nejsme na počtech cestujících z roku 2019, ale s počtem destinací příliš nezaostáváme,“ uvádí Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha a dodává: „V nadcházející zimní sezóně očekáváme také zvýšený zájem českých cestujících o cesty do exotických destinací. Jsme rádi, že si budou moci vybrat z více možností a cestovat jak bez mezipřistání nebo i s přestupem.“