Zpět

Pokud zaměstnanci Emirates nebudou očkovaní, musí si hradit testy sami

Emirates sdělila svým palubním průvodčím, že musí být očkovaní proti COVID-19 nebo si zaplatit za test před každým letem.

Zdroj: Emirates

Od 15. března všichni členové posádky Emirates, kteří nebyli očkovaní proti COVID-19, musí během 7 dnů před letem na test PCR, který si budou muset sami uhradit. Informaci zveřejnila agentura Reuters.

Výjimku mají členové posádky, kteří již dostali první dávku vakcíny a čekají na druhou, nemůžou být očkovaní kvůli zdravotním důvodům nebo v poslendí době prodělali COVID.

Dosud bylo 60% členů posádky Emirates buď plně nebo částečně očkováno proti COVID. Samozřejmě ale existují lidé, kteří se očkovat nechtěji a mají na to plné právo. Budou však muset přijmout omezení, která z tohoto rozhodnutí budou plynout.

Některé země mohou v budoucnu rozlišovat vstupní kritéria pro ty, kteří jsou očkovaní a kteří ne. Mějte na paměti, že očkovaná pracovní síla se stala nezbytnou nejen z hlediska ochrany zdraví a bezpečnosti, ale také z hlediska provozní,“ uvádí se v interním e-mailu Emirates.