Zpět

Emirates a TAP Air Portugal podepsaly memorandum o rozšíření strategického partnerství

Emirates a TAP Air Portugal podepsaly memorandum o porozumění za účelem rozšíření současné dohody o codeshare.

Zdroj: Emirates

Nové ujednání umožní zákazníkům obou leteckých společností využít mnoha spojení a nových linek v Severní a Jižní Americe, severní Africe a východní Asii. Emirates a TAP Air Portugal rovněž hledají další možnosti spolupráce v rámci svých věrnostních programů, a to včetně možností společných výdělků a vzájemných odkupů výhod pro zákazníky, jako například využití oblíbených salónků.

Obě společnosti navíc plánují vzájemnou podporu svých nabídek stop-over programů v Dubaji a Lisabonu, Emirates navíc nabídne pomoc TAP Air Portugal v případě expanze do Spojených arabských emirátů.

Očekává se, že rozšířená dohoda vstoupí v platnost po schválení regulačních úřadů 1. května 2021 a nabídne zákazníkům cestovní výhody napříč 70 destinacemi sítí obou aerolinek.

Adnan Kazim, obchodní ředitel společnosti Emirates, uvedl: „Úspěšné codeshare partnerství mezi Emirates a TAP Air Portugal trvá již osm let. Jsme rádi, že můžeme tento vztah rozšířit a těšíme se, že budeme moci zákazníkům nabídnout ještě více výhod.“

Arik De, ředitel TAP Air Portugal pro finance a expanzi dodal: „TAP Air Portugal s potěšením posiluje partnerství se společností Emirates, díky kterému nabídneme zákazníkům lepší spojení se světem. Těšíme se, že vezmeme zákazníky Emirates do více portugalských měst i do našich destinací v Severní a Jižní Americe a severní Africe, a že budou moci i oni využít našeho programu Stopover Portugal.“

V rámci rozšířené dohody nabídne TAP Air Portugal zákazníkům Emirates oblíbené východoasijské destinace jako Tchaj-pej, Tokio, Osaka, Bombaj, Dillí, Dháka, Malé, Jakarta, Denpasar, Manila, Hanoj, ale také Barcelonu či Mexico City.

Zákazníci společnosti Emirates mohou také využít vnitrostátních linek a dalšího spojení TAP Air Portugal do měst v USA, Kanadě, Mexiku, Brazílii, Senegalu, Guineji-Bissau, Guineji-Conakry, Maroku, Tunisku, Gambii a Kapverdy.

TZ Emirates