Zpět

Komerční letecká doprava přijde o nejluxusnější cestovní třídu – The Residence

Etihad Airways nepředpokládá, že by se jejich 10 letadel Airbus A380 ještě někdy vrátilo do vzduchu. To znaměná konec cestovní třídy The Residence.

Zdroj: Etihad Airways

Smutná zpráva přichází od generálního ředitele Etihad Airways, který v rozhovoru pro deník The National uvedl, že nepředpokládá návrat letadel Airbus A380.

Nyní jsme přijali strategické rozhodnutí o odstavení letadel Airbus A380 a jsem si jistý, že je velmi pravděpodobné, že je již neuvidíme operovat u Etihad Airways.řekl Tony Douglas. Ve flotile Etihadu se nachází 10 letadel tohoto typu.

S tímto rozhodnutím bohužel také přichází konec nejluxusnější cestovní třídy, kterou jste mohli cestovat na palubách komerčních letadel. Letadla Airbus A380 společnosti Etihad byla vybavená jednou zvláštní cestovní třídou, která se nazývá The Residence. Představte si něco ještě lepšího než First.

The Residence se na palubě nachází pouze jedna. Jedná se soukromou kajutu, která má hned tři místnosti. Obývací pokoj, ložnici a koupelnu. A aby toho nebylo málo, k tomu všemu ještě dostanete na celou cestu svého vlastního komorníka. Cestující, kteří si zarezervují tento „apartmán“ si mohou za menší poplatek vzít jednoho spolucestujícího.

Určitě vás zajímá, kolik taková sranda stojí. Letenky se pohybují v řádu statisíců. Například zpáteční letenka z Abu Dhabi do New Yorku vycházela na nějakých 600-700tisíc Kč. Nejlevnější možnost samozřejmě byla nákup za míle, které využil nejeden youtuber.

Příloha

zdroj: Casey Neistat

3
1