Bidenova administrativa zveřejňuje další podrobnosti týkající se implementace nového zákona o prevenci a omezování nebezpečí v oblasti mezinárodní letecké dopravy, která vyžaduje, aby cestující cizí státní příslušnošti byli plně očkováni. Tato aktualizovaná politika zavádí systém mezinárodního cestování, který je přísný, konzistentní po celém světě a řídí se zásadami veřejného zdraví.

Počínaje 8. listopadem budou cestující do Spojených států, kteří nejsou jejich občany a nemají přistěhovalecké oprávnění, povinni být plně očkováni a předložit doklad o očkování proti COVID-19.

CDC stanovila, že pro účely cestování do Spojených států jsou akceptován vakcíny schválené FDA a Světovou zdravotnickou organizací (WHO) a vakcíny pro nouzové použití (EUL).

  • Janssen/J&J
  • Pfizer-BioNTech
  • Moderna
  • AstraZeneca
  • Covishield
  • BIBP/Sinopharm
  • Sinovac

Pro všechny cestující také zůstává negativní viral test před cestou (ne starší než 72 hodin).

A teď už k tomu hlavnímu, na co se mě ptáte neustále a nebyla na to jasná odpověď. Jak to bude s cestováním dětí do USA od 8. listopadu?

Děti mladší 18 let jsou osvobozeny od povinnosti očkování. (Children under 18 are excepted from the vaccination requirement for foreign national travelers, given both the ineligibility of some younger children for vaccination, as well as the global variability in access to vaccination for older children who are eligible to be vaccinated.)

Děti od 2 do 17 let budou muset před odletem mít negativní test jako dospělý. Pokud cestuje dítě s plně očkovaným dospělým, může neočkované dítě podstoupit test tři dny před odletem (test ne starší než 72 hodin). Pokud neočkované dítě cestuje samo nebo s neočkovanými dospělými, bude se muset nechat otestovat den před odletem.

„S neočkovaným dospělým“ to neznamená že nebudete muset být očkovaní!! Tohle je část podmínek pro občany USA a LPR.

Takže ještě jednou:

You must be fully vaccinated to travel to the United States by plane if you are a non-U.S. citizen, non-U.S. immigrant (not a U.S. citizen, U.S. national, lawful permanent resident, or traveling to the United States on an immigrant visa). Only limited exceptions apply.