Zdroj: Virgin Atlantic

Britská letecká společnost Virgin Atlantic očekává na konci roku převzetí dalšího letounu Airbus A350. Tento letoun již bude obsahovat speciálně navržený nový interiér. Změny zahrnují větší počet sedadel v kabině Economy a nový společenský prostor pro cestující ve vyšší třídě.

Nově převzatý Airbus bude sloužit hlavně pro lety do dovolenkových destinací. Nabídne 397 míst pro cestující (starší letouny Airbus A350 u Virgin mají pouze 335 míst). Nová konfigurace A350 tak nabídne o 28 míst méně v business třídě, ale o 100 sedadel více v ekonomické třídě.

Novinkou také bude chystaný salonek „The Booth“, který bude menší verzí známého společenského salonku „The Loft“, který se nachází na palubách starších Airbusů A350.

ZDROJ: The Loft (Virgin Atlantic)

ZDROJ: The Booth (Virgin Atlantic)

ZDROJ: The Booth (Virgin Atlantic)

The Booth vytvoří útulné zakoutí, které poskytne pohodlné posezení pro dva se stolečkem a dvěmi 27″ dotykovými obrazovkami. Obsah obrazovek bude průběžně aktualizován, přizpůsoben trase a denní době, což znamená, že vzhled a atmosféra kabiny se budou v průběhu času vyvíjet. Prvotní obsah bude zahrnovat digitální uměleckou galerii, v níž se představí začínající umělci a také dvě kamery s výhledem z letadla.

Cestující mezi Heathrow a Orlandem mají být prvními, kdo se s nejnovějším letadlem seznámí, přičemž první let je v současné době naplánován na prosinec 2021. Do dalších rekreačních destinací, včetně Barbadosu, se nové letadlo dostane později v roce 2022.

Prvním letadlem nové flotily letadel Airbus A350 pro volný čas bude G-VEVE, pojmenované Fearless Lady podle zesnulé matky sira Richarda Bransona Evy. V dubnu 2022 bude následovat letoun Lady Emmeline (G-VLIB), který je inspirován vůdkyní ženského hnutí za volební právo Emmeline Pankhurstovou a poslední tři letouny budou dodány do června 2023.