Je to již více než jeden rok, kdy USA zakázalo cestování z Evropské unie do USA. Nyní svitla naděje, že bychom se mohli v blízké době znovu do USA podívat a nemuseli absolvovat šílené routingy přes Turecko, Mexiko a další.

Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek prohlásil, že Spojené státy prověřují, kdy budou moci zrušit omezení, která zakazují většině občanů jiných států cestovat do USA z velké části Evropy, poté co tuto otázku vznesla německá kancléřka Angela Merkelová. Uvedla agentura Reuters.

„Nyní se to řeší,“ uvedl Biden k diskuzím o tom, kdy by omezení mohla být zrušená. Dodal, že očekává, že bude schopen odpovědět během několik dní. Aktuálně se čeká na vyjádření CDC, kdy by k tomu mohlo dojít.

Mnoho zemí, na které se nevztahují cestovní omezení, mají mnohem vyšší počet případů nákazy COVID-19 než mnohé evropské země, na které se vztahují omezení platná od března 2020.

Letecké společnosti a někteří vládní úředníci uvedli, že nepředpokládají, že by Spojené státy zrušily omezení dříve než v srpnu.

9
1