Zdroj: Airbus

Americká aerolinka United doplní flotilu o 270 letadel Boeing a Airbus, což je největší objednávka v historii aerolinek a největší objednávka jednoho dopravce za posledních deset let.

Plán s názvem „United Next“ zahrnuje objednávku 200 letadel Boeing 737 MAX a 70 letadel Airbus A321neo. V plánu je také modernizace interiérů ve 100 % zbývajících jednouličkových letadlech ve flotile.

V kombinaci se současným objemem objednávek očekává společnost United zavedení více než 500 nových letadel s jednou uličkou. V roce 2022 jich bude 40, v roce 2023 138 a v roce 2024 a dalších letech až 350. To znamená, že jen v roce 2023 přibude do flotily společnosti United v průměru každé tři dny jedno nové jednouličkové letadla.

Nová objednávka letadel společnosti United – 50 letadel 737 MAX 8, 150 letadel 737 MAX 10 a 70 letadel A321neo bude vybavena novým charakteristickým interiérem, který zahrnuje zábavu na opěradle každého sedadla, větší horní přihrádky pro příruční zavazadla každého cestujícího a nejrychlejší dostupnou palubní Wi-Fi v oboru, jakož i jasný vzhled a atmosféru s LED osvětlením. Letecká společnost očekává, že první letadlo 737 MAX 8 s charakteristickým interiérem poletí letos v létě a že na začátku roku 2023 začne létat s letadly 737 MAX 10 a Airbus A321neo.

Společnost United navíc hodlá do roku 2025 modernizovat 100 % své flotily jednouličkových letadel do nového vzhledu, což je mimořádný projekt modernizace, který v kombinaci s počtem nových letadel, jež do flotily přibudou, znamená, že společnost United bude poskytovat svůj nejmodernější zážitek z letu desítkám milionů zákazníků v nebývalém tempu.

„Naše vize United Next revolučním způsobem změní zážitek z létání se společností United, protože zrychlujeme naše podnikání, abychom vyšli vstříc oživení letecké dopravy,“ uvedl generální ředitel společnosti United Scott Kirby. „Tím, že tak rychle přidáme a zmodernizujeme tolik letadel s našimi novými charakteristickými interiéry, spojíme přátelský a vstřícný servis s nejlepším zážitkem v oblacích, a to v celé naší přední globální síti. Zároveň tento krok podtrhuje zásadní roli, kterou společnost United hraje v podpoře širší americké ekonomiky – očekáváme, že přidání těchto nových letadel bude mít významný ekonomický dopad na komunity, které obsluhujeme, pokud jde o tvorbu pracovních míst, výdaje cestujících a obchod.“