TOP 10 nejrušnějších letišť na světě zveřejněno

Zpět

Mezinárodní rada letišť (Airports Council International krátce ACI) dnes zveřejnila data o odbaveých cestujících na světových letištích v roce 2021.

Různá cestovní omezení kvůli COVIDu stále ovlivňovala v roce 2021 tok cestujících na nejrušnějších letištích. V TOP 10 žebříčku nejrušnějších letiště na světě podle odbavených cestujících je tak hned 8 letišť z USA a 2 letiště z Číny.

Letiště v Atlantě se tak po roční přestávce vrací znovu na první místo. V roce 2020 jej po 22 letech z prvního místa sesadilo čínské letiště Guangzhou Baiyun.

Do první dvacítky se dostala jen dvě letiště, která se nachází mimo USA a Čínu. Na 13 místě Istanbul Airport(IST) a na 16 místě Mexico City Airport(MEX).

Co se týče žebříčku letišť s nejvíce odbavenými mezinárodními cestujícími, tak zde první místo obhájilo opět letiště v Dubaji.

V žebříčku se našlo i pár skokanů. Letiště v turecké Antalyi si oproti minulému roku polepšilo a poskočilo z 31 příčky na 8. Velkého skoku se dočkalo také letiště v Cancunu, které poskočilo z 28 místa na 10.

ZDROJ: ACI World