Mám super zprávy z Thajska. Thajský premiér Prajutch Čan-Oča dnes oznámil, že Thajsko urychlí rušení povinné karantény pro očkované cestující z vybraných zemí s nízkým rizikem nákazy. Nedávno jste se mohli dočíst, že měl být od 1. listopadu zavaden seznam 10 vybraných zemí.

Ale vzhledem k tomu, že se thajci bojí, že si turisté vyberou jinou destinaci, tak se vláda rozhodla rozšířit od 1. listopadu seznam na celkem 46 zemí. A dobrou zprávou určitě je, že na seznamu je i Česká republika.

Vstup do Thajska požadavky

Do Thajska budete tak pro vstup potřebovat dokončené očkování, test před odletem a test při příletu. Všechny potřebné informace na infografice níže.

Od 1. listopadu také bude nahrazen COE (požadavek o vstup). Cestující bude vypňovat ThailandPass, kde budou potřebovat pas, očkovací certifikát, pojištění které kryje náklady na COVID-19 a potvrzení o jedné rezervované noci v hotelu s certifikátem SHA+ nebo AQ.

Je doporučeno vyplnit ThailandPass nejméně 7 dní před odletem (schválení by mělo trvat 3 až 5 dní). ThailandPass je zdarma!