Thajská královská vláda oznámila, že v rámci druhé fáze harmonogramu znovuotevření země plánuje od 1. října znovu otevřít Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Phetchaburi a Prachuap Khiri Khan.

V oficiálním prohlášení, které bylo zveřejněno, mluvčí vlády pan Thanakorn Wangboonkongchana uvedl, že plány odrážejí politiku nastíněnou premiérem generálem Prayutem Chan-o-cha, která spočívá v postupném fázovém znovuotevírání země. A to v návaznosti na první fázi, kdy byl znovuotevřen Phuket, následovaný Surat Thani, poté Krabi a Phang-Nga v posledních dvou měsících.

„Toto říjnové znovuotevření bude zahájeno současně s nově upravenými pravidly „všeobecné prevence“ proti COVID-19, na které se připravují Bangkok, Chiang Mai, Chon Buri, Phetchaburi a Prachuap Khiri Khan, včetně urychlení očkování místního obyvatelstva a přípravy turistických kampaní, jako jsou Bangkok Sandbox, Hua Hin Recharge a Charming Chiang Mai,“ řekl pan Thanakorn.

Od poloviny října se znovu otevře dalších 21 destinací v celé zemi. Patří mezi ně Chiang Rai, Lamphun, Mae Hong Son, Nan, Phrae a Sukhothai na severu; Bueng Kan, Nong Khai, Ubon Ratchathani a Udon Thani na severovýchodě; Kanchanaburi a Ratchaburi na západě; Chanthaburi, Rayong a Trat na východě; Ayutthaya v centrální oblasti a Nakhon Si Thammarat, Ranong, Satun, Songkhla a Trang na jihu.

Bohužel ale i nadále můžeme očekávat přísné podmínky vstupu. Takže pouze pro očkované, drahé testy a 7-14 denní pobyt na jednom místě.

Akční nabídka letenek do Thajska