Zdroj: SWISS

Společnost SWISS dnes představila novou třídu Premium Economy, která od čtvrtého čtvrtletí letošního roku doplní stávající třídy Economy, Business a First. Cestující v prémiové ekonomické třídě společnosti SWISS budou mít větší soukromí a vyšší komfort během letu, k čemuž přispěje především nově vyvinuté sedadlo s pevným loktením opěradlem.

ZDROJ: SWISS

Zákazníci třídy Premium Economy budou mít k dispozici také širokou nabídku pokrmů během letu, dvojnásobný limit registrovaných zavazadel oproti třídě Economy a přednostní nástup do letadla.

Nová kabina třídy Premium Economy bude postupně instalována na palubě všech 12 dálkových letadel Boeing 777-300ER společnosti SWISS a bude ji možné rezervovat již od dnešního dne. Zavedením nové třídy Premium Economy společnost SWISS dále posiluje svou prémiovou pozici v rostoucím segmentu volnočasových cest.

Celá flotila letadel Boeing 777-300ER společnosti SWISS bude novou kabinou Premium Economy Class vybavena do začátku letních letových řádů v roce 2022. V souladu s obecnými tržními cenami bude jednosměrné jízdné v nové třídě Premium Economy o přibližně 250 až 350 CHF vyšší než v její ekonomické třídě.

„Jsme rádi, že zavedením naší nové třídy Premium Economy vycházíme vstříc rostoucí poptávce našich zákazníků po větším soukromí, pohodlí a individuálním přístupu,“ říká generální ředitel společnosti SWISS Dieter Vranckx. „A zavedením naší nové cestovní třídy také dále posilujeme naši prémiovou pozici v rostoucím segmentu volnočasových cest.“

ZDROJ: SWISS

Každý Boeing 777-300ER společnosti SWISS bude vybaven 24 sedadly nejnovější generace třídy Premium Economy Class od výrobce sedadel ZIM. Pohodlné sedadlo se jednoduše naklápí a je integrováno do pevného opěradla, což zajišťuje nulový zásah do osobního prostoru cestujícího za ním.

Nové sedadlo je také širší než sedadlo v ekonomické třídě: 46 až 48 cm oproti 43,4 cm. Rozteč sedadel se prodloužila ze 78,7 centimetrů v ekonomické třídě na 99 centimetrů, což znamená podstatně více místa pro nohy.

Nové sedadlo v ekonomické třídě Premium má dále větší sklon a je navíc vybaveno výklopnou opěrkou na nohy. Potahy sedadel vyrobila společnost Lantal ze švýcarského Bernu.

Cestující v prémiové ekonomické třídě společnosti SWISS dostanou ke svému pohodlí na palubě bezplatnou sadu toaletních potřeb, která je speciálně vyrobena z udržitelných materiálů. Obdrží také vlastní vysoce kvalitní sluchátka s redukcí hluku, která ještě více umocní zážitek z filmu nebo hudby nabízené prostřednictvím 15,6palcového monitoru palubní zábavy na sedadle. Osobní lampičky na čtení poskytnou vhodné osvětlení při nočních letech a elektronická zařízení lze nabíjet pomocí vestavěné zásuvky USB-A v sedadle.

ZDROJ: SWISS

Také palubní kuchyně společnosti SWISS byla speciálně přizpůsobena nové cestovní třídě. Cestujícím v ekonomické třídě Premium Economy bude nabídnut osvěžující bezinkový nápoj na uvítanou a budou si moci vybrat ze tří teplých jídel, která budou servírována na porcelánovém nádobí.

Na výběr bude jídlo z oceňovaného kulinářského programu „SWISS Taste of Switzerland“ a také vegetariánská varianta, kterou dodá nejstarší vegetariánská restaurace na světě Hiltl.

„Naši hosté v prémiové ekonomické třídě si budou moci vybrat jídlo během letu podle svých osobních přání a chutí,“ vysvětluje provozní ředitel Goudarzi Pour. „A navíc se budeme moci spolehnout na naše dlouholeté partnerství se společností Hiltl v oblasti vegetariánské nabídky, po které je stále větší poptávka.“

ZDROJ: SWISS