Zpět

Sky Alps zahájí provoz z Bolzana na konci května

Nově založená regionální letecká společnost Sky Alps zahájí provoz 29. května.

Zdroj: Sky Alps

Letecká společnost z Bolzana, Sky Alps, zveřejnila zprávu o zahájení provozu. Aerolinka odstartuje provoz již 29. května. Provoz bude zahájen nejprve charterovými lety z Bolzana do Catanie, Cagliari a Lamezia Terme. Lety budou provozovány každý týden až do konce srpna. Aerolinka již podepsala na tyto lety smlouvy s cestovními kancelářemi.

Kromě toho se aerolinka také chystá zahájit pravidelné lety. První linkou by měla být v červnu linka do Říma, i když se zatím neví na jaké letiště. Kromě této linky probíhají také jednání s dalšími letišti a to ve Vídni, Frankfurtu a Miláně.

Letecká společnost si chce udržet regionální charakter, takže bude provozovat lety pouze s malými letadly. Výběr padl na letadla De Havilland Dash DHC-8-Q400 pro 78 cestujících.

Jsme a vždy zůstaneme malou a regionální leteckou společností. Není v našem zájmu přivést do našich hor masy lidí. Z tohoto důvodu bychom chtěli zahájit letecký provoz moderním, tichým a malým regionálním letounem Dash 8-Q400.

SKY ALPS je dceřinou společností společnosti Fri-El Green Power SpA, jedné z předních společností v oblasti obnovitelné energie v Itálii. Rovněž mající důležitou pozici v řízení a vývoji budoucího pokroku letiště v Bolzanu.

3
1