Zdroj: Ryanair

18. srpna 2021 Tvrdý boj mezi irskou nízkonákladovou leteckou společností Ryanair a českým pochybným prodejcem letenek Kiwi.com dále zajímavě pokračuje.

Irská společnost v dnešní tiskové zprávě obvinila Kiwi z toho, že společnost vydává cestujícím falešné palubní vstupenky.

Podle nařízení EU 2015/1998 musí cestující povinně absolvovat odbavovací proces přímo u společnosti Ryanair, aby byli informováni o všech bezpečnostních a regulačních protokolech, které jsou při cestování vyžadovány.

Společnost Kiwi.com tyto zásadní letecké předpisy obchází vydáváním vlastních palubních vstupenek, které nejsou na letech společnosti Ryanair platné.

Od dnešního dne (18. srpna) bude bohužel každému cestujícímu společnosti Ryanair s palubní vstupenkou vydanou společností Kiwi.com odmítnut nástup na palubu, protože při odbavení nedodržel bezpečnostní a ochranné protokoly společnosti Ryanair.

Zákazníci, kteří si přejí získat oficiální palubní vstupenku, tak mohou učinit prostřednictvím přístupu ke své rezervaci na stránkách Ryanair.com nebo v aplikaci Ryanair.

Ředitelka marketingu společnosti Ryanair Dara Bradyová uvedla:

„O těchto falešných palubních vstupenkách jsme se dozvěděli, když se minulý týden malý počet cestujících, kteří si rezervovali let přes Kiwi.com, dostavil k nástupní bráně bez oficiálních palubních vstupenek společnosti Ryanair. Podle předpisů EU je povinností letecké společnosti informovat cestující přímo o všech bezpečnostních a ochranných pravidlech týkajících se jejich letu, což Kiwi.com obchází tím, že cestující odbavuje a nahrazuje palubní vstupenku společnosti Ryanair falešnou palubní vstupenkou vydanou společností Kiwi.com.“

Cestující, kteří mají zakoupenou letenku na let Ryanairu prostřednictvím Kiwi, mají neprodleně kontaktovat prodejce a požadovat „číslo rezervace“ a „emailovou adresu“. S těmito údaji se pak přihlásit na webu Ryanair a odbavit zde.

Jak můžete vidět níže, tak oba palubní lístky se dost liší. S tím nalevo odletíte, s tím napravo nikoliv.

Ryanair Kiwi

Máme tu někoho, kdo v poslední době zakoupil u Kiwi a letěl s Ryanair a může potvrdit, jestli „letenka“ vypadá jinak? Nebo je to normálně „letenka“ od Ryanairu?

Díky uživatelce Elizabeth

17
17