Dispečer řízení letového provozu na letišti v Minsku, Aleh Halehau, který měl v květnu komunikovat s piloty letadla Ryanairu letícího z Athén do Vilniusu s Ramanem Pratasevičem na palubě, podle deníku Nasha Niva zmizel.

Aleh Halehau, zaměstnanec společnosti Belaeronavigatsia a etnický Gruzínec, žil se svou rodinou v Minsku, ale po dovolené se nedostavil do práce. Profily jeho samotného a jeho rodiny na sociálních sítích byly údajně také smazány nebo skryty, uvedla Nasha Niva.

„Osobně jsem Aleha dlouho neviděl,“ řekl jeho kolega. „Kolují zvěsti, že zmizel. Není možné se mu dovolat, smazal si sociální sítě.“

Zástupce ředitele společnosti Belaeronavigatsiya Ivan Gerlovsky potvrdil deníku Nasha Niva, že se personální oddělení zabývá Halehovým zmizením.

V květnu režim Alexandra Lukašenka nasadil vojenské letadlo, aby odklonil let společnosti Ryanair, který mířil z Athén do Vilniusu. Po násilném odklodnění letadla do Minsku, bezpečnostní služby zatkly opozičního blogera a kritika  Ramana Prataseviče a jeho partnerku Sofii Sapegu.