Qatar Airways vyhlášen nejlepší leteckou společností na světě

Zpět

Po dvou letech virtuálního udílení cen se udílení cen 2022 World Airline Awards vrátilo k normálním postupům a letecké společnosti z celého světa se zúčastnily slavnostního předávání cen za rok 2022, které se konalo v Londýně.

Oscaři leteckého průmyslu byli udíleni v několika kategoriích. V hlavní kategorii a to nejlepší letecká společnost na světě, se na prvním místě umístila katarská aerolinka Qatar Airways.

Singapore Airlines obsadil druhé místo na světě, Emirates třetí, All Nippon Airways čtvrté a Qantas Airways páté místo z více než 350 leteckých společností zahrnutých do výsledků průzkumu.

Generální ředitel Qatar Airways Group, Jeho Excelence pan Akbar Al Baker, řekl: „ Být jmenován nejlepší leteckou společností světa bylo vždy cílem, když byly Qatar Airways vytvořeny, ale vyhrát jej posedmé a získat tři další ocenění je svědčí o veškeré tvrdé práci našich neuvěřitelných zaměstnanců. Jejich neustálým odhodláním a snahou je zajistit, aby naši cestující měli co nejlepší zážitek, když létají s Qatar Airways.

Nejlepším palubním personálem se může pyšnit letecká společnost Singapore Airlines. Pokud budete hledat nejlepší ekonomickou třídu, tak tu naleznete u Emirates, nejlepší premium economy nabídne Virgin Atlantic, business třídu Qatar Airways a první třídu pak Singapore Airlines.

Celkové výsledky naleznete zde.