Zdroj: Philippine Airlines

Národní filipínský letecky dopravce Philippine Airlines požádal o ochranu před bankrotem. Aerolinka oznámila rozhodnutí podstoupit finanční restrukturalizaci v rámci amerického procesu podle kapitoly 11.

Pro ty, kteří nejsou obeznámeni, kapitola 11 je celosvětově uznávaný právní proces, který, jak aerolinky doufají, jim umožní získat nový kapitál, snížit dluhy a lepší finanční základnu. Letecká společnost dosáhla dohody s akcionáři, věřiteli, pronajímateli a dodavateli, což by jí mělo umožnit větší udržitelnost do budoucna.

Jak aerolinka ujistila, tak lety budou provozovány bez narušení. PAL se snaží posílit své vnitrostátní a mezinárodní linky v očekávání oživení cestovního ruchu, přičemž osobní a nákladní doprava není podáním žádosti o ochranu před bankrotem dotčena.

Společnost doufá, že díky této restrukturalizaci sníží počet svých letadel až o 25 % a sníží stávající dluh o 2 miliardy USD. Rovněž usiluje o získání nových finančních prostředků ve výši 505 milionů USD v dlouhodobém kapitálovém a dluhovém financování od svých majoritních akcionářů a 150 milionů USD od nových investorů.