Zdroj: Norse Atlantic Airways

Nová norská nízkonákladová letecká společnost Norse Atlantic Airways, právě nyní zveřejnila své plány na spuštění dálkových linek přes Atlantik.

Společnost věří, že poptávka po transatlantických letech se vrátí koncem prvního nebo začátkem druhého čtvrtletí, a předpokládá, že všech jejích 15 letadel Boeing 787 Dreamliner bude příští léto létat mezi Evropou a USA.

„Jsme pevně přesvědčeni, že s postupným znovuotevíráním světa je potřeba nové a inovativní letecké společnosti, která by obsluhovala nízkonákladový mezikontinentální trh s moderními, ekologičtějšími a úspornějšími letadly. Naše plány jsou na dobré cestě a provoz zahájíme, jakmile budou zrušena cestovní omezení a vrátí se poptávka po transatlantických letech,“ uvedl generální ředitel Bjørn Tore Larsen.

„Na základě současné situace předpokládáme, že všech našich 15 Dreamlinerů bude příští léto létat se zákazníky mezi Evropou a USA. Prodej letenek zahájíme přibližně tři měsíce před prvním letem a nabídneme zajímavé destinace, které se ukázaly jako atraktivní,“ dodal Larsen.

Do léta 2022 bude mít Norse přibližně 1 600 zaměstnanců.

Aerolinka také dnes představila nové logo společnosti a livery letadel Boeing 787 „Dreamliner“. Viz. úvodní fotka.