Zpět

Lynx Air – Nový ultra-lowcost v Kanadě

Zdroj: Lynx Air

V Kanadě byla představena nová ultra-lowcost letecká společnost s názvem Lynx Air, která chce začít na kanadském trhu konkurotvat společnostem Swoop a Flair Airlines. Aerolinka bude mít ve své flotile letouny Boeing 737-8 (MAX) a sídlo bude v Calgary.

Generální ředitelkou a prezidentkou společnosti Lynx byla jmenována Merren McArthurová, která s sebou přináší bohaté zkušenosti z leteckého průmyslu. Byla generální ředitelkou společností Tigerair Australia, Virgin Australia Regional Airlines a zakládající generální ředitelkou Virgin Australia Cargo.

„Jsme nadšeni, že můžeme kanadskému leteckému průmyslu poskytnout konkurenci a možnost výběru v době, kdy Kanaďané chtějí opět létat, ať už za přáteli a rodinou, nebo na dlouho očekávanou dovolenou,“ uvedla McArthurová.

„Navrhli jsme mimořádně dostupnou strukturu tarifů, která upřednostňuje jednoduchost, transparentnost a možnost volby. Cestující si budou moci vybrat a zaplatit za služby, které si přejí, což jim umožní ušetřit peníze na cestě a utratit je tam, kde je to nejdůležitější – v cílové destinaci.

Společnost Lynx bude provozovat flotilu nejnovějších letadel Boeing 737 MAX, která jsou vybavena nejmodernějšími technologiemi pro úsporu paliva. Aby bylo možné uspokojit očekávanou poptávku, má letecká společnost definitivní objednávky a smlouvy o pronájmu 46 letadel na příštích sedm let. Začátkem roku 2022 dorazí první tři letouny Boeing 737-8.