Zdroj: Lufthansa

Nyní, kdy se celosvětový cestovní ruch vrací na dřívější úroveň, posiluje Lufthansa své prémiové služby z mnichovského letiště a na vybraných trasách bude opět nabízet letenky první třídy. To znamená, že Lufthansa dočasně obnovuje provoz pěti dálkových letadel Airbus A340-600 se čtyřmi letovými třídami, včetně oceňované první třídy s osmi sedadly.

Mnichovské letiště je již řadu let jediným pětihvězdičkovým evropským letištěm a cestující společnosti Lufthansa si ho celosvětově oblíbili nejen jako vstupní bránu do Bavorska.

Od léta 2022 budou letouny A340-600 létat z Mnichova především do severoamerických a asijských destinací. Důvodem rozhodnutí o reaktivaci těchto letadel je rostoucí poptávka po prémiových službách, a to jak pro obchodní, tak pro i rekreační cesty.

Koncem léta 2023 se k flotile připojí první Airbus A350-900 s první třídou, který bude startovat z Mnichova a posílí tak prémiovou nabídku pětihvězdičkové společnosti Lufthansa.

Před začátkem pandemie čítala flotila Airbusů A340-600 společnosti Lufthansa 17 letadel, z nichž 12 je v procesu prodeje. Dalších pět letadel je v současné době neprodejných a budou dočasně reaktivovány a prodány později.