Zpět

Lufthansa se chystá nahradit některé lety vlaky DB

Společnosti Lufthansa a Deutsche Bahn se zaměřují na rychlé rozšíření společných vlakových služeb

Zdroj: Lufthansa

Obě společnosti dnes ve Frankfurtu představily plány na rozšíření společného projektu. Síť Lufthansa Express Rail bude rozšířena do dalších pěti německých měst. Od prosince budou na frankfurtské letiště také mířit vysokorychlostní vlaky ICE Sprinter. Rozšířením spolupráce stanovují společnosti Lufthansa a Deutsche Bahn nový standard v ekologických šetrných druzích dopravy.

Harry Hohmeister, člen výkonné rady Deutsche Lufthansa AG, říká:Tímto společným projektem posilujeme nabídku mobility v Německu a tím podporujeme místní ekonomiku. Inteligentním propojením železniční a letecké dopravy nabízíme našim zákazníkům bezproblémovou a pohodlnou cestovní síť, která bude i šetrnější k životnímu prostředí.

Deutsche Bahn již nyní nabízejí 134 denních přípojných vlaků, které míří ze 17 německých měst na letiště ve Frankfurtu. Od července přibude dalších pět přímých spojení s letištěm ve Frankfurtu. Lufthansa Express Rail pojede z Hamburku, Mnichova a od prosince se pak přidá linka z Berlína, Brém a Münsteru.

Deutsche Bahn a Lufthansa již nabízejí 134 denních přípojných vlaků na frankfurtské letiště ze 17 německých měst. Ve druhé polovině roku 2021 přibude dalších pět měst. Od července bude možné cestovat na letiště ve Frankfurtu s Lufthansa Express Rail z Hamburku a Mnichova a počínaje prosincem z Berlína, Brém a Münsteru.

Při využití dopravy vlak + letadlo bude Lufthansa samozřejmě garantovat stihnutí přestupu na letišti, vstup do salonků DB na vlakových nádražích pro cestující Business a First, ale i také míle za „jízdu vlakem“ do Miles and More. Cestující, kteří si zarezervují Business nebo First třídu, si mohou užít službu DB Premium v ​​1. třídě a bezplatné stravování na palubě.

Jakmile se provoz na letištích opět bude vracet do normálu, bude zákazníkům Lufthansa Express Rail umožněn přístup na fast track na bezpečnostní kontrole. Při přistání na frankfurtském letišti budou navíc upřednostněny kufry zákazníků Express Rail.

Rezervace od dubna 2021
www.lufthansa.com