Zpět

Croatia Airlines odstranila lety z Prahy do Záhřebu

Chorvatský dopravce necelé 3 týdny před letním letovým řádem, odstranil z rezervačního systému lety na lince z Prahy do Záhřebu

Zdroj: Croatia Airlines

Letecká společnost Croatia Airlines necelé tři týdny před začátkem letního letového řádu, odstranila z rezervačního systému lety z Prahy do Záhřebu. Podle webu Exyuaviation, si odstranění letů dotklo dalších 13 linek. Ze systému zmizely také lety ze Záhřebu do Barcelony, Bukurešti, Dublinu, Helsinek, Lisabonu, Milána, Mostaru, Osla, Petrohradu, Tel Avivu a také z Dubrovníku do Dusseldorfu a ze Splitu do Bělehradu.

Zatím není definitivní, jestli linka bude zrušena na celé léto nebo se v průběhu léta některé lety vrátí.

Croatia Airlines bez rezervací na léto

Slaven Žabo ze společnosti Cratia Airlines zdůraznil, že není možné hovořit o nějaké konkrétní postcovidové strategii, jelikož pandemie stále trvá a podmínky se mění. Zdůraznil však, že aerolinka nemá na léto skoro žádné rezervace, ale věří, že se to pozdějí obrátí k lepšímu.

Očekáváme lepší turistickou sezónu ve srovnání s rokem 2020, otázkou však je, kdy přesně to začne. Je již zřejmé, že nezačne na začátku letní letové sezóny 2021, ale spíše v polovině května nebo začátkem června. V souladu s těmito okolnostmi optimalizujeme naši kapacitu a budeme muset podstoupit trvalý optimalizační proces, “řekl Zabo.