Zpět

Vídeňské letiště čeká v létě bitva několika aerolinek

Zdroj: Vienna Airport

Na vídeňském letiště bude následující léto 2022 docela těsno. Několik aerolinek se připravuje na bitvu o zákazníky. O víkendu ohlásil vstup na letiště německý letecký dopravce Condor, který spustí několik prázdninových destinací.

Ale na letišti ve Vídni je domácí jiná aerolinka a to Austrian Airlines, který na sebe dlouho nenechal čekat a dnes ohlásil „produktovou ofenzívu“, kdy chystá rozšířit evropskou nabídku a létat do 110 destinací. Oblíbené prázdninové destinace se také dočkají navýšení letů.

„Létáme několikrát denně na nejkrásnější místa v Evropě, abychom našim zákazníkům nabídli atraktivní letový řád. Nyní budeme létat až třikrát denně do Palmy de Mallorca, rozšiřovat naše služby na Sicílii a provádět další navýšení v celé evropské síti. To poskytne našim hostům ještě větší flexibilitu při plánování cestování. Kromě toho přistaneme až čtyřikrát denně v Miláně, Stockholmu, Amsterdamu a Bukurešti, dvakrát denně poletíme do Atén a Barcelony a nabídneme také dva lety denně do Tel Avivu a Larnaky. Kromě toho budeme létat až devětkrát týdně do Heraklionu, až šestkrát týdně na Rhodos a až čtyřikrát týdně na řecké ostrovy Korfu, Kos a Zakynthos,“ říká obchodní ředitel Austrian Airlines Michael Trestl, který nastínil plány na letní letový řád 2022. 

V narážce také zazněla věta „S rostoucí konkurencí nízkonákladových leteckých společností lze očekávat dumpingové ceny.“ A je asi jasné, že co se týče cen, tak s těmi bude nejvíce mávat nízkonákladová společnost Ryanair a Wizz Air, které nabízejí v létě desítky destinací a většina se kryje s destinacemi od Austrian Airlines a Condor.

Ve Vídni tak očekáváme příjemné cenové leto 2022.