Zdroj: Dubai Airports

Dubajské mezinárodní letiště se chystá po 15 měsích znovu otevřít Terminál 1. Terminál byl uzavřen 25. března 2020 poté co byl částečně uzavřen provoz na letišti DXB kvůli šíření viru COVID-19.

Terminál bude otevřen 24. června a podle generálního ředitele letiště bude potřeba najmout približně 3500 zaměstnanců, aby se v nadcházejících měsících přizpůsobil očekávanému nárůstu provozu.

Šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva společnosti Dubai Airports, uvítal znovuotevření terminálu 1 jako důležitý krok v přípravě na očekávaný nárůst poptávky po cestování v nadcházejících měsících: „Tento krok je signálem naší důvěry, že vyhlídky na zbytek roku i na další období jsou optimistické, a také jasným důkazem záměru Dubaje stát se lídrem leteckého průmyslu, který umožní sociální a ekonomické oživení světa. Toto znovuotevření je výsledkem spolupráce mnoha zúčastněných stran, které se podílejí na provozu největšího mezinárodního letiště na světě, a jsme rádi, že můžeme učinit tento důležitý krok k obnovení plného provozu letiště.“

Znovuotevření terminálu umožní postupný návrat více než 40 mezinárodních dopravců, kteří v současné době působí v terminálech 2 a 3, zpět do jejich domovského terminálu na DXB.