EDIT: Od 7. července Německo přeřadilo Portugalsko ze seznamu rizikových zemí s nebezpečnou mutací viru na seznam zemí s vysokým výskytem nákazy. To znamená, že Češi nyní mohou letět z Portugalska do Německa a dále pokračovat do ČR.

Posledních nejméně 10 zpráv co jsem dostal, tak se týkalo letenek z Portugalska do Německa nebo z Portugalska přes Německo do ČR.

Všichni asi zaregistrovali zprávu, že Německo zařadilo Portugalsko na seznam rizikových zemí s nebezpečnou mutací koronaviru. To znamená značné omezení cestování mezi těmito zeměmi. Na letech z Portugalska do Německa mohou být pouze občané Německa nebo rezidenti.

MZV vydalo také oficiální informaci, že ani tranzit Portugalsko – Německo – ČR nebude možný.

S platností od úterý 29. 6. zařadilo Německo celé Portugalsko na seznam rizikových zemí s nebezpečnou mutací viru, proto tranzit přes německá letiště při cestě z Portugalska do Česka nebude cestujícím povolen.S platností od úterý 29. 6. zařadilo Německo celé Portugalsko na seznam rizikových zemí s nebezpečnou mutací viru, proto tranzit přes německá letiště při cestě z Portugalska do Česka nebude cestujícím povolen.

Pro někoho možná zůstává otázkou, jestli když letíte z jiné země přes Portugalsko do Německa, tak jestli je to možné. Oficiální odpověď jsem zatím nikde neviděl, ale pokud na letech z Portugalska do Německa mohou být pouze občasné Německa a rezidenti, tak si myslím že to není možné. Pokud má někdo osobná zkušenost, tak napište dole do diskuze, možná pomůžete ostatním.

3
1