Síť destinací společnosti KLM v Severní Americe se prakticky vrátila na úroveň z roku 2019 před pandemií COVID-19. Kapacita míst a frekvence letů jsou však stále hluboko pod úrovní roku 2019.

Přestože v USA a Kanadě stále platí značná cestovní omezení, v zámoří i v Evropě se zvyšuje proočkovanost, což by mělo omezení postupně snižovat. Společnost KLM je připravena na nárůst poptávky a je připravena přivítat své zákazníky bezpečně a zodpovědně.

Síť destinací je pro strategii společnosti KLM klíčová. Během pandemie COVID-19 zachovala společnost KLM svou síť destinací v maximální možné míře tím, že snížila počet míst, aby cestující mohli v případě potřeby cestovat a přeprava nákladu mohla pokračovat. Tato strategie významně podpořila společnost KLM během krize COVID-19. Díky tomu je nyní mnohem snazší opět rozšířit naše operace.

Změny oproti roku 2019

  • V létě 2021 bude v Severní Americe celkem 16 destinací. To je o jednu destinaci méně ve srovnání s létem 2019, konkrétně bude chybět Salt Lake City. Společnost KLM však bude i nadále nabízet přímý let z Amsterdamu do Salt Lake City ve spolupráci se svým partnerem Delta Air Lines.
  • Během léta hodlá KLM přidat Las Vegas a Minneapolis, to však bude záviset na ukončení omezení cestování mezi Spojenými státy a Evropou.
  • V zimním letovém řádu, který platí od 31. října 2021 do 26. března 2022, přidá KLM do své severoamerické sítě dvě nové destinace: mexické letovisko Cancún a Orlando na Floridě.