Kanada se pravděpodobně zařadí po bok Malty a poté, kdy bude povoleno turistům cestovat do Kanady, tak budou vpuštěni pouze očkovaní cestující.

Minulý týden to uvedl kanadský premiér Justin Trudeau. „Zahraniční turisté, kteří nejsou očkováni proti viru COVID-19, nebudou mít po nějakou dobu povolen vstup do Kanady, protože vláda nechce ohrozit pokrok dosažený v boji proti tomuto viru.“

„Hned teď vám mohu říci, že k tomu ještě nějakou dobu nedojde,“ odpověděl Trudeau na dotaz novinářů, kdy Kanada povolí neočkovaným turistům vstup do země.

Kanada minulý týden také zrušila povinnou 14 denní karanténu pro očkované cestující, kteří jsou oprávněni vstupu do Kanady. Negativní test před odletem a po příletu zůstává. Uvádí web MZV.

Vstup pro zahraniční turisty, ale stále zůstává zakázán. V tuto chvíli se jednání o zrušení hraničních omezení zaměřují na plně očkované cestovatele, uvedl Trudeau pro agenturu Reuters.

„V dalším kroku se budeme zabývat tím, jaká opatření můžeme povolit pro zahraniční cestovatele, kteří jsou plně očkovaní,“ řekl. „V příštích týdnech k tomu řekneme více.“