Kanadská vláda bude brzy vyžadovat, aby všichni cestující v letecké dopravě a cestující v meziprovinčních vlacích byli očkováni proti COVID-19. Stát se má nejpozději do konce října.

Ministr dopravy Omar Alghabra v pátek uvedl, že se to týká všech komerčních leteckých cestujících, cestujících ve vlacích mezi provinciemi a pasažérů výletních lodí.

Kanadská vláda rovněž nařídí, aby byli do konce října plně očkováni všichni federální zaměstnanci. Kanadští ministři, kteří vystoupili na tiskové konferenci, uvedli, že chtějí „jít příkladem“ ostatním zaměstnavatelům a Kanaďanům, kteří se nadále snaží bezpečně znovu otevřít další odvětví ekonomiky.

Společnost Air Canada ve svém prohlášení vydaném po oznámení uvedla, že nový mandát podporuje a že je v souladu s vědecky podloženými postupy pro bezpečné cestování.

Přestože společnost Air Canada čeká na další podrobnosti o dnešním oznámení o povinném očkování, jedná se o vítaný krok vpřed v rámci vyvíjejících se opatření na ochranu zdraví a bezpečnosti zaměstnanců letecké společnosti, zákazníků a všech Kanaďanů.“ uvádí v tiskové zprávě.

To by znamenalo, že i cestující kteří poletí s Air Canada a budou v Kanadě jen tranzitovat třeba do Karibiku nebo Mexika, budou potřebovat očkování.