Na ruském poloostově Kamčatka se pohřešuje letoun Antonov An-26 (registrace RA-26085). Místní ministerstvo dopravy uvedlo, že s letounem ztratilo spojení a letadlo zmitelo z radarů.

Letadlo patřilo společnosti s názvem Kamchatka Aviation Enterprise. Letadlo bylo v provozu od roku 1982, uvedla ruská státní tisková agentura Tass. Ředitel společnosti Alexej Chabarov agentuře Interfax řekl, že letadlo bylo technicky v pořádku.

Na palubě letadla mělo být 22 cestujících a 6 členů posádky, kteří mířili z regionální metropole Petropavlovsk-Kamčatskij do města Palana na severu poloostrova Kamčatka. Kontakt s letadlem byl ztracen v době, kdy se letadlo blížilo na přištání, cca. 10 kilometrů před letištěm ve městě Palana.

Bylo zahájeno vyšetřování a probíhá pátrací mise. Podle místních úřadů byly na průzkum pohřešovaného letadla nasazeny dva vrtulníky a letadlo. Do pátrání se zapojily také lodě u pobřeží.

V roce 2012 na stejné lince z Petropavlovsk-Kamčatskij do města Palana narazil letoun Antonov An-28 se 14 lidmi na palubě do svahu sopky Pjatibratka.