Zpět

JetBlue převzalo první Airbus A321LR

Tento typ letadel umožní letecké společnosti zahájit vůbec první transatlantické lety.

Zdroj: JetBlue

Americká nízkonákladovka JetBlue včera oznámila, že převzala dodávku prvního letounu Airbus A321 Long Range(LR). Letoun s registrací N4022J dorazil včera odpoledne na mezinárodní letiště Johna F. Kennedyho(JFK).

Letadlo bylo vyrobeno ve výrobním závodě Airbus v německém Hamburku.

„Dodávka našeho nového A321LR připravuje půdu pro novou éru v JetBlue, ve které máme nyní letadlo, které nám umožňuje roztáhnout křídla a stát se vůbec poprvé skutečným globálním dopravcem nabízející lety mimo Ameriku,“ řekl Robin Hayes, generální ředitel JetBlue.

A321LR umožňuje JetBlue proniknout na nové dálkové lety, jako je Londýn, které dříve nebyly dostupné se stávající flotilou letecké společnosti. Dolet nového letounuje  až 4 000 námořních mil (cca, 7 400 km). Letadlo také přináší 30% úsporu paliva a téměř 50% snížení hlukové stopy ve srovnání s předchozími generacemi letadel.

Aerolince již nyní nebrání nic v tom, aby mohla zahájit dlouho očekávané lety přes Atlantik. Nové linky budou mířit z Bostonu a New Yorku do Londýna.

Letadlo je také vybaveno předělanou business třídou, která se nazývá Mint a nabídne cestujícím ten nejlepší zážitek a pohodlí.