Ústřední vláda plánuje ztížit batůžkářům vstup na Bali, až se hranice v blízké budoucnosti znovu otevřou mezinárodnímu cestovnímu ruchu. Uvádí to web The Bali Sun.

Indonéská ústřední vláda prostřednictvím ministra námořních záležitostí a investic Luhut Binsar Pandjaitan uvedla, že Bali nedovolí batůžkářům navštívit ostrov, jakmile se v budoucnu znovu otevře mezinárodní cestovánír. „Zaměříme se na kvalitní cestovní ruch na Bali, takže nedovolíme batůžkářům vstup na ostrov, jakmile bude v blízké budoucnosti oficiálně zaveden plán znovuotevření pro mezinárodní cestovatele.“ uvedl Luhut na páteční návštěvě Bali. Kritéria pro určení bohatých a méně bohatých turistů však zatím nebyla stanovena.

Bali bylo před pandemií rájem baťůžkářů a to díky velmi příznivým cenám ať už za ubytování, tak i za jídlo. Nyní je možné, že bude třeba na ostrov cestovat s nabitou peněženkou.

Kdy se ostrov otevře pro zahraniční turisty? Opět se objevily spekulace, že Bali by mělo otevřít v říjnu, alespoň pro některé turisty z vybraných zemí. Ale momentálně se ostrov nachází na úrovni 4 stupně, což znamená ty nejpřísnější omezení. Otevření ostrova má být realizováno, až ostrov dosáhne stupně číslo 2.

1
1