Ráj v Tichém oceánu oznámil, že od 1. prosince otevře zemi pro očkované cestující ze zemí s vysokou proočkovaností. Bezkarannténí cestování na Fiji bude možné tak z těchto zemí:

Austrálie, Nový Zéland, Spojené státy americké, Spojené království, Spojené arabské emiráty, Kanada, Katar, Německo, Španělsko, Francie, Korejská republika, Japonsko, Singapur, Švýcarsko a většina tichomořských ostrovních zemí a území.

Po příjezdu můžete bezpečně trávit dovolenou a užívat si toho nejlepšího z Fidži s vědomím, že pokud se budete držet podniků Care Fiji Committed, budou všichni, s nimiž přijdete do styku, plně očkováni.

Podmínky:

  • plné očkování (Astra-Zenaca, Pfizer, Johnson & Johnson and Moderna) a povolení před odjezdem, které snadno získáte online
  • všichni starší 12 let, potřebují negativní PCR test před odletem
  • jakmile na Fidži přistanete, budete potřebovat aplikaci careFIJI pro trasování kontaktů
  • 48 hodin po příletu na Fidži se podrobte povinnému rychlému testu COVID-19

Jestli se mě ptáte, jestli bude možné jet z ČR do Švýcarska a odtud letět na Fiji, tak odpověď je nevím. Bohužel z těch podmínek co jsem pročítal, tak to nikde není jasné. A jak víme z případu třeba Singapuru, tam toto nelze, protože požadujou důkaz o očkování z dané země…