Zdroj: Lufthansa Group News

Včera večer zahájila nejnovější aerolinka skupiny Lufthansa Group, Eurowings Discover, provoz na lince 4Y134. Inaugurační let, který operoval Airbus A330-200, odstartoval z letiště ve Frankfurtu do Mombasy. Po přibližně hodinovém mezipřistání, letadlo pokračovalo dále na Zanzibar.

Eurowings Discover je jedinou evropskou leteckou společností, která v současné době nabízí přímé lety do Mombasy. Kapitánem zahajovacího letu byl Wolfgang Raebiger, který je zároveň výkonným ředitelem (CEO) společnosti Eurowings Discover.

Nová letecká společnost skupiny Lufthansa získala 16. června letošního roku od německého Spolkového leteckého úřadu osvědčení leteckého provozovatele (AOC) a podle plánu zahájila provoz letos v létě pod vlastním kódem letu „4Y„.

Vůbec poprvé budou mít hosté na palubě letu 4Y134 možnost vyzkoušet si produkt a služby společnosti Eurowings Discover. Letadlo má celkem 270 míst, z toho 22 míst v business třídě. V průběhu několika následujících měsíců budou všechna letadla Eurowings Discover postupně vybavena až 31 sedadly Premium Economy Class.

Kromě slunných destinací Mombasa a Zanzibar bude Eurowings Discover od 9. srpna létat do Punta Cany a od 10. srpna do Windhoeku. Od 30. září začne letecká společnost létat z Frankfurtu do Las Vegas a od 1. října na vysněný ostrov Mauricius. V zimním letovém řádu přibudou také Bridgetown (1. listopadu), Cancún (1. listopadu), Varadero (2. listopadu) a Montego Bay (3. listopadu).

Od listopadu 2021 přidá letecká společnost do své sítě také atraktivní středně dlouhé trasy, a to lety z Frankfurtu na Kanárské ostrovy Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote a Tenerife a také do Hurghady a Marsa Alam v Egyptě a Marrákeše v Maroku. Od léta 2022 bude společnost Eurowings Discover provozovat také krátké, střední a dlouhé lety z letiště v Mnichově.