Zdroj: Lufthansa Group

Nová dceřiná letecká společnost Lufthansy pro volný čas, Eurowings Discover, je připravena ke startu. Letecká společnost obdržela 16. června osvědčení leteckého provozovatele (AOC) od německého Spolkového úřadu pro letectví a dokončila tak poslední etapu na cestě k samotnému provozovoání letů.

„Načasování nemohlo být lepší. Lidé mohou konečně opět cestovat a my jsme připraveni létat s nimi do nejkrásnějších destinací světa,“ vysvětluje Wolfgang Raebiger, generální ředitel společnosti Eurowings Discover.

„Za pouhý rok jsme vybudovali leteckou společnost – ambiciózní cíl, kterého jsme dosáhli s velkou podporou celé skupiny Lufthansa, motivovaného týmu a v úzké spolupráci s německým Spolkovým úřadem pro letectví. Všem bychom chtěli vyjádřit upřímné poděkování.“

Nejnovější letecká společnost skupiny Lufthansa odstartuje 24. července ze své domovské základny ve Frankfurtu nad Mohanem svůj inaugurační let do Mombasy s následnou linkou na Zanzibar. V srpnu bude letový řád doplněn o další atraktivní dálkové destinace. Kromě dvou letů týdně do Mombasy/Zanzibaru se tak od srpna bude létat také třikrát týdně do Punta Cany a pětkrát týdně do Windhoeku. V říjnu bude Eurowings Discover létat třikrát týdně také do Las Vegas a na Mauricius.

V zimním letovém řádu na rok 2021 přibudou tři lety týdně do Bridgetownu, Montego Bay a Varadera. Od listopadu bude navíc letový řád rozšířen o lety na krátké a střední vzdálenosti na Kanárské ostrovy, do Egypta a Maroka.

Flotila společnosti bude letos čítat celkem maximálně jedenáct letadel a do poloviny příštího roku se rozroste na 21 letadel (10x Airbus A320 a 11x Airbus A330). Všechna letadla pocházejí z flotily skupiny Lufthansa.