Letiště Praha potvrdilo obnovení přímé linky americké letecké společnosti Delta Air Lines z Prahy do New Yorku(JFK). Linka má být obnovena od 26. května a frekvence letů až 7x týdně.

Bude se jednat tak o druhou přímou linku z Prahy. Již nyní letecká společnost United Airlines prodává letenky na linku Praha – Newark, i když u této linky jsem si nevšiml zatím oficiálního potvrzení.

„Obnova přímé linky do New Yorku, která v roce 2019 patřila na pražském letišti k atraktivním dálkovým leteckým spojením, je vynikající zprávou zejména pro všechny české cestující, kteří tak budou moci po dvou letech využít pohodlného a rychlého spojení s východním pobřežím Spojených států. Před stávající krizí létalo mezi Prahou a New Yorkem každoročně více než 70 tisíc cestujících, což představuje silný potenciál až pro celoroční přímé spojení s Prahou,” říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha. 

“Obnovení linky je mimo jiné i výsledkem jednání Letiště Praha na světové konferenci World Routes Development Forum, které se momentálně koná v italském Miláně,” dodává Jiří Pos.

Letenky zatím na uvedenou linku v rezervačním systému nenajdete.

4
1