20. září 2021 9:30 Chilský úřad pro cestovní ruch oznámil znovuotevření hranic pro očkované cestující od 1. října. Bohužel otevření se neobejde bez řady požadavků po cestujícím.

Hranice byly pro návštěvníky uzavřeny v březnu 2020, kdy poprvé udeřila pandemie, a znovu v dubnu 2021, kdy Chile zažilo náročnější druhou vlnu.

Cestující, kteří budou chtít vstoupi do Chile, čeká zdlouhavá procedura.

  • PCR test před odletem (max. 72 hodin)
  • Autorizace očkování na https://mevacuno.gob.cl/
  • Vyplnit příjezdový formulář “Affidavit for Travelers”
  • Pojištění s minimálním krytím 30 000 USD
  • 5 denní izolace po příletu (může být i v hotelu)
  • Po dobu 14 dnů po vstupu do země budete denně dostávat na svůj e-mail kontrolní formulář. Včasné vyplnění je povinné.

Chilská asociace leteckých společností (ACHILA), která se zasazovala o znovuotevření hranic, uvedla pro agenturu Reuters, že nové požadavky v praxi nic nezměnily.

„Vzhledem k vysokému procentu očkovaných lidí v naší zemi a nízké úrovni nákazy a pozitivity, jsou opatření oznámená vládou nadále jedněmi z nejrestriktivnějších na světě,“ uvedla skupina v prohlášení.

Chile je po více než roce a půl uzavřených hranic a omezení připraveno od 1. října přivítat cestující z celého světa. Úprava plánu chráněných hranic země umožní vstup všem plně očkovaným cizincům, kteří nemají trvalý pobyt v Chile a splňují požadavky,“ uvedlo turistické sdružení v prohlášení. Návštěvníci budou moci vstoupit do země přes vyhrazená letiště v Santiagu, Iquique nebo Antofagastě.

1
1