Zdroj: Cathay Pacific

Letecká společnost z Hong Kongu, Cathay Pacific, se chystá začátkem srpna představit svým zákazníkům hned dvě nové cestovní třídy. V letadle Airbus A321neo bude představena nová regionální Business třída a v novém Airbusu A350 se chystá zveřejnění nové Premium Economy třídy.

Regionální Business třída

Nový letoun Airbus A321neo s novou regionální Business třídou bude představen 4. srpna,  kdy uskuteční svůj první let z Hongkongu do Šanghaje (Pudong). Během srpna bude letoun nasazen také na lety do  Kantonu, Chang-čou, Nankingu, Čching-tao, Kao-siungu a Tchaj-peje.

Společnost Cathay Pacific již převzala čtyři letouny A321neo a další dva obdrží během druhé poloviny roku 2021. Do konce roku 2023 budeme mít ve flotile celkem 16 letadel A321neo. Letadlo má celkem 202 míst, z toho 12 v business třídě a 190 v ekonomické třídě.

Generální ředitel Augustus Tang uvedl: „Jsme neuvěřitelně nadšeni, že příští měsíc poprvé vzlétne k obloze naše letadlo A321neo nové generace, protože pokračujeme v rozšiřování nabídky služeb pro cestující v regionu. Airbus A321neo je nejnovějším přírůstkem do naší flotily a byl navržen a vybaven řadou nových prvků, které našim zákazníkům nabízejí nejpříjemnější zážitky na krátkých letech. Těšíme se na nasazení A321neo na další regionální linky a na přivítání zákazníků na palubě.“

ZDROJ: Cathay Pacific

ZDROJ: Cathay Pacific

Premium Economy třída Airbus A350

Od 6. srpna 2021 mohou cestující zažít luxus v jedné z nejmodernějších dálkových flotil společnosti Cathay Pacific. Airbus A350-900 bude nasazen na lince z Hong Kongu do Dubaje a cestujcí budou mít možnost vyzkoušet novou Premium Economy třídu.

Letadlo je v konfiguraci tří cestovních tříd s 280 sedadly, které tvoří 38 míst v business třídě, 28 míst v prémiové ekonomické třídě a 214 míst v ekonomické třídě.

„Jsme nadšeni nejen z toho, že můžeme oznámit zahájení provozu Airbusu A350-900 do SAE, což nám umožní uspokojit širší poptávku po nákladu a cestujících, ale také ze zavedení zcela nové kabiny třídy Premium Economy na této trase,“ řekl Vishnu Rajendran, oblastní manažer pro Blízký východ.

ZDROJ: Cathay Pacific