Zdroj: Airbus

Americká letecká společnost Breeze Airways včera během slavnostního ceremoniálu v závodě Airbusu, představila své první letadlo Airbus A220-300. Premiéru měla také prémiová sedadla, která budou v letadlech nainstalována od roku 2022.

„A220-300 pro nás mění pravidla hry, protože přidáváme dálkové lety, které mohou trvat v průměru pět hodin, včetně transkontinentální dopravy.“

Aerolinka má těchto letadel objednaných 80 a počínaje říjnem 2021, převezme každý měsíc jedno nové letadlo.

Společnost Breeze plánuje uvést do provozu prvních šest letounů A220-300 ve druhém čtvrtletí roku 2022. Počáteční trasy budou oznámeny na začátku roku 2022, čímž se rozšíří současná síť linek společnosti Breeze do 16 měst a zavedou se lety na delší vzdálenosti, včetně nových služeb na transkontinentálních trzích, kam se dnes nelétá bez mezipřistání.

Letadlo A220-300 společnosti Breeze je vybaveno 36 prémiovými sedadly v konfiguraci 2-2, 10 sedadly s extra prostorem pro nohy a 80 standardními sedadly s prostorem pro nohy v konfiguraci 2-3. Všechna sedadla jsou vybavena elektrickým napájením a porty USB přímo v sedadle. Letecká společnost plánuje v následujících týdnech oznámit svého partnera pro vysokorychlostní připojení a palubní zábavu. Všechna letadla A220-300 budou vybavena technologií umožňující hostům bezproblémové streamování televize nebo filmů, kontrolu e-mailů, prohlížení internetu a udržování spojení prostřednictvím sociálních médií nebo aplikací pro zasílání zpráv během letu.