Bali se chystá v polovině října částečně otevřít ostrov pro turisty z vybraných zemí. Počet případů COVID-19 na nejoblíbenějším indonéském turistickém ostrově nadále klesá.

Cestující z Číny, Nového Zélandu a Japonska budou mezi prvními zahraničními návštěvníky, kteří budou od 14. října opět vítáni na Bali, uvedl v pondělí prostřednictvím agentury Reuters vysoký ministr vlády Luhut Pandjaitan.

Letiště tak opět bude otevřeno i pro mezinárodní lety. Momentálně na letiště mohou létat pouze lety z Indonésie. Na Bali mají být povoleny také přímé lety z Kataru, Jižní Koreje a Spojených arabských emirátů, informují místní média.

Jedná se o první fázi návratu Indonésie k cestovnímu ruchu. Cestující z těchto schválených zemí musí po příletu na Bali stále na vlastní náklady absolvovat 8 denní karanténu karanténou. Před příjezdem je nutné mít rezervovaný karanténní hotel, doklad o očkování a také negativní test.

Musí se také prokázat dokladem o rezervaci karanténního hotelu před příjezdem, dokladem o očkování a negativním výsledkem testu COVID-19.

Akční letenky na Bali