Vzhledem k neustálému nárůstu neukázněného chování cestujících na palubách letadel v USA, berou letecké společnosti situaci do svých rukou. Největší americká letecká společnost, American Airlines, potvrdila webu ABC News, že prodlužuje zákaz podávání alkoholických nápojů do ledna 2022.

American není jedinou leteckou společností, která se snaží tímto způsobem řešit vážnou situaci s neukázněnými cestujícími. Největší americký lowcost, Southwest Airlines, zakázal prodej alkoholu na začátku léta poté, co byla jedna z letušek fyzicky napadena opilým cestujícím.

Má se za to, že alkohol se do značné míry podílí na většině výtržností, které cestující na palubách letadel způsobují. Na druhou stranu, letecké společnosti na prodeji alkoholu vydělávají nemalé peníze.

„Děláme vše, co je v našich silách, abychom pomohli vytvořit bezpečné prostředí pro naši posádku a zákazníky na palubě našich letadel,“ uvedla v interním sdělení společnosti American Airliens Stacey Frantzová, vedoucí manažerka pro služby, politiku a postupy během letu.

V interním dokumentu se také uvádí, že společnost nadále spolupracuje s Federálním úřadem pro letectví a na svých základnách v Dallasu Fort-Worth a Charlotte již nebude poskytovat alkohol „s sebou“.

Zákaz podávní alkoholu u AA se nebude týkat prémiových tříd Business a First.