Zdroj: Air France

Společnost Air France pokračuje v obnově své flotily a dnes přebrala první z 60 objednaných letounů Airbus A200-300, které mají nahradit letouny Airbus A318 a A319, a také několik letounů Airbus A320.

Letoun Airbus A220-300 je významným milníkem ke zlepšení ekonomických a ekologických výsledků společnosti Air France, neboť náklady na jedno sedadlo se snížily o 10 %, emise CO2 se snížily o 20 % a hluková stopa se snížila o 34 %.

„Příchod nového letadla je pro leteckou společnost vždy výjimečnou událostí. Všechny týmy Air France se na tento okamžik připravovaly více než dva roky a my se těšíme, až naši zákazníci objeví optimální komfort, který toto letadlo nabízí. Kabina je prostornější, světlejší a nabízí plné Wi-Fi připojení,“ dodala Anne Rigailová, generální ředitelka společnosti Air France.

Letadlo, pojmenované „Le Bourget“ na počest města severně od Paříže, které je úzce spjato s leteckým průmyslem, nese symbolické livery společnosti Air France. Na přední části trupu a na koncích křídel má také okřídleného mořského koníka, symbol ztělesňující zakladatelský mýtus společnosti.

Od 31. října 2021 bude Airbus A220-300 létat do Berlína (Německo), Barcelony, Madridu (Španělsko), Milána-Linate a Benátek (Itálie) z leteckého uzlu Air France v Paříži-Charles de Gaulle. V zimní sezóně 2021-2022 bude letoun postupně nasazen do Boloně, Říma (Itálie), Lisabonu (Portugalsko) a Kodaně (Dánsko).

1
1