Zdroj: Air France

První Airbus A220 určený pro Air France nedávno opustil lakovnu Airbusu v Mirabelu nedaleko Montrealu. Je připraven v nových barvách Air France, na přední části trupu má okřídleného mořského koníka, historický symbol letecké společnosti ztělesňující její bohatou historii.

Než se nové letadlo připojí k letecké společnosti, aby přepravovalo zákazníky společnosti Air France, projde řadou pozemních a letových testů. Po svém příletu bude více než měsíc využíváno k výcviku letových posádek letecké společnosti, z nichž některé zahájily proces tzv. typových kvalifikací již loni v létě. Stejně jako u každého nového typu letadla vstupujícího do flotily společnost vytvořila dvě základní skupiny, z nichž jednu tvoří piloti a druhou letušky. Tito již kvalifikovaní členové posádky pak budou zodpovědní za školení svých kolegů v rámci interních programů schválených úřady.

První letadlo dorazí do Paříže na konci září. Air France má objednávku na celkem 60 těchto letadel, která mají nahradit letouny Airbus A318 a A319.

Airbus A220 je vyroben z lehčích kompozitních materiálů, spotřebuje o 20 % méně paliva než letadla předchozí generace a má o 34 % nižší hlukovou stopu.

Airbus A220 společnosti Air France nabídne 148 míst pro cestující v konfiguraci
3-2. Každé sedadlo bude vybaveno porty USB typu A a C a všichni cestující budou mít k dispozici Wi-Fi připojení ze svých osobních zařízení.