Kanadská letecká společnost Air Canada dnes oznámila , že zavedla nové zásady ochrany zdraví a bezpečnosti, které mají dále chránit zaměstnance a zákazníky a podle kterých musí být všichni zaměstnanci letecké společnosti povinně plně očkováni proti COVID-19 a to do 30. října 2021. Poté hrozí výpověď.

Kromě toho letecká společnost podmiňuje úplné očkování zaměstnáním všech osob, které společnost přijme do pracovního poměru.

Letecká společnost dodává ve své tiskové zprávě: „Od počátku pandemie je společnost Air Canada lídrem v přijímání vědecky podložených opatření v reakci na COVID-19. Naše letecká společnost byla mezi prvními, kdo požadoval teplotní screening zákazníků před nástupem do letadla, povinné nošení masky na palubě a používání testů. Rozhodnutí vyžadovat, aby všichni zaměstnanci hlavních linek Air Canada, Air Canada Rouge a Air Canada Vacations byli plně očkováni a hlásili svůj očkovací status, je další iniciativou k zajištění bezpečnosti a pohody všech zaměstnanců a zákazníků.

V rámci politiky povinného očkování nebude testování nabízeno jako alternativa. Ačkoli společnost Air Canada splní své povinnosti a vyjde vstříc zaměstnancům, kteří se z vážných důvodů, jako je zdravotní stav, nemohou nechat očkovat, nebude-li úplné očkování provedeno do 30. října 2021, bude to mít důsledky jako neplacené volno a v nejhorším případě výpověď.